Sfaturi pentru alegerea mobilierului de terasă


Warning: Declaration of C_DataMapper_Driver_Base::define($object_name, $context = false) should be compatible with C_Component::define($context = false) in /home/conaculmariei/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/datamapper/class.datamapper_driver_base.php on line 744

Întotdeauna alegerea mobilierului pentru terasă, fie că este vorba de cea de acasă sau cea a unui restaurant sau a unei cafenele, este un demers dificil. Varietatea opțiunilor de pe piață în ceea ce privește modelele, ofertele speciale din magazinele de profil, dar și diferențele de la nivelul materialelor din care sunt construite piesele de mobilier pot transforma luarea unei decizii într-un lung șir de deliberări, evaluări atente, analize, care se pot finaliza prin alegerea în funcție de preț. Aici poate interveni cea mai mare greșeală, deoarece, un mobilier ieftin se va deteriora mult mai rapid, fiind de obicei utilizabil pentru un singur sezon.

Ne-am gândit la un mic ghid care ar putea deveni folositor în momentul alegerii mobilierului pentru grădina de acasă. În primul rând stabiliți un buget pe care să-l gândiți ca o investiție pentru mai mulți ani în terasa dumnevoastră. Odată ce ați stabilit bugetul, puteți începe cu pașii de mai jos:

1. Concepeți o listă. Nu plecați la cumpărături fără o listă clară. Stabiliți-vă piesele de mobilier pe care le considerați potrivite cu terasa dumnevoastră. De asemenea, alegeți piesele de mobilier în funcție de utilitatea pe care vreți să o dați terasei. Va fi doar un loc de relaxare sau și un spațiu pentru servit masa? Cu mobilierul potrivit, puteți folosi eficient spațiul, indiferent de suprafața sa, așa că, lista trebuie gândită cu atenție. De ce nu, faceți și o cercetare online pentru a vă forma o ideea despre modelele disponibile.

2. Întreținere ușoară. Este recomandată alegerea unui mobilier care nu necesită lucrări complicate de întreținere. Aveți grijă ca pernele sau alte elemente textile să fie ușor detașabile pentru a putea fi spălate. Concentrați-vă pe piesele construite în general din metal, lemn sau răchită care rezistă la acțiunile corozive ale factorilor externi.

3. Depozitarea. Poate deveni o problemă în afara sezonului, așa că asigurați-vă că aveți un spațiu de depozitare adecvat. În plus, evitați piesele masive de mobilier pentru exterior deoarece acestea se vor necesita un efort suplimentar pentru mutare și depozitare. O depozitare corespunzătoare contribuie și la durata de viață și exploatare a mobilierului.

4. Culorile. Mobilierul de terasă lasă loc pentru creativitate deoarece nu impune nuanțe neutre de lemn. Finisajele colorate sunt recomandate pentru a da o notă specială întregii terase.

5. Investiți în calitate. Nu în ultimul rând, investiți în piese de mobilier de calitate dacă doriți un aspect impecabil și de durată al terasei dumneavoastră. Materialele de calitate inferioară se degradează sub acțiunea razelor de soare și a umezelii și își pierd repede acel aspect proaspăt. Documentați-vă foarte bine înainte de achiziție!

Conacul Mariei, universul mobilierului de grădină

Grădina, spațiul din jurul piscinei, terasa cafenelei sau restaurantului trebuie să ofere un mediu plăcut, confortabil, de relaxare. Până la urmă aceste locuri sunt dedicate aproape în exclusivitate timpului liber. Stilul și calitatea mobilierului contribuie decisiv la crearea unei atmosfere plăcute în aceste spații, de aceea, prin Conacul Mariei propunem o gamă de mobilier pentru grădini și terase care vor într-adevăr să aibă acel aer special care să atragă, să îmbie la clipe plăcute de relaxare.

Ne adresăm atât hotelurilor, piscinelor, restaurantelor sau cafenelelor, cât și persoanelor fizice dornice să iasă din tipare și să-și mobileze spațiile exterioare de relaxare cu piese de cea mai bună calitate și cu un design deosebit, provenind de la cele mai importante firme specializate pe această nișă la nivel european. Mobilierul pe care îl propunem se încadrează în linia modernă, caracterizată prin simplitate, linii drepte, fără artificii de formă, dar care poate provoca un contrast puternic prin culorile de efect pentru care se poate opta atunci când alegeți piesele de mobilier potrivite pentru spațiul de care dispuneți.

Construit din materiale de cea mai bună calitate, mobilierul este conceput pentru o utilizare îndelungată în condiții de exploatare intensă. Astfel, este ideal pentru spații publice, unde va putea fi folosit pentru mai multe sezoane fără să prezinte urme de uzură.

Mobilierul ar trebui să fie o prioritate în amenajarea oricărui spațiu exterior, fie că este unul public sau unul privat. Dacă amenajarea este făcută cu scop comercial, atunci mobilierul este o investiție care va contribui la atragerea clienților, investiție care, prin durabilitate se va amortiza și va începe să genereze profit în cel mai scurt timp.

La Conacul Mariei propunem calitatea celor mai bune branduri europene de mobilier pentru spații exterioare celor care își doresc un loc special de relaxare, fie pentru uz personal, fie pentru clienții lor.