Sfaturi pentru alegerea mobilierului de terasă

74
Warning: Declaration of C_DataMapper_Driver_Base::define($object_name, $context = false) should be compatible with C_Component::define($context = false) in /home/conaculmariei/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/datamapper/class.datamapper_driver_base.php on line 744

Întotdeauna alegerea mobilierului pentru terasă, fie că este vorba de cea de acasă sau cea a unui restaurant sau a unei cafenele, este un demers dificil. Varietatea opțiunilor de pe piață în ceea ce privește modelele, ofertele speciale din magazinele de profil, dar și diferențele de la nivelul materialelor din care sunt construite piesele de mobilier pot transforma luarea unei decizii într-un lung șir de deliberări, evaluări atente, analize, care se pot finaliza prin alegerea în funcție de preț. Aici poate interveni cea mai mare greșeală, deoarece, un mobilier ieftin se va deteriora mult mai rapid, fiind de obicei utilizabil pentru un singur sezon.

Ne-am gândit la un mic ghid care ar putea deveni folositor în momentul alegerii mobilierului pentru grădina de acasă. În primul rând stabiliți un buget pe care să-l gândiți ca o investiție pentru mai mulți ani în terasa dumnevoastră. Odată ce ați stabilit bugetul, puteți începe cu pașii de mai jos:

1. Concepeți o listă. Nu plecați la cumpărături fără o listă clară. Stabiliți-vă piesele de mobilier pe care le considerați potrivite cu terasa dumnevoastră. De asemenea, alegeți piesele de mobilier în funcție de utilitatea pe care vreți să o dați terasei. Va fi doar un loc de relaxare sau și un spațiu pentru servit masa? Cu mobilierul potrivit, puteți folosi eficient spațiul, indiferent de suprafața sa, așa că, lista trebuie gândită cu atenție. De ce nu, faceți și o cercetare online pentru a vă forma o ideea despre modelele disponibile.

2. Întreținere ușoară. Este recomandată alegerea unui mobilier care nu necesită lucrări complicate de întreținere. Aveți grijă ca pernele sau alte elemente textile să fie ușor detașabile pentru a putea fi spălate. Concentrați-vă pe piesele construite în general din metal, lemn sau răchită care rezistă la acțiunile corozive ale factorilor externi.

3. Depozitarea. Poate deveni o problemă în afara sezonului, așa că asigurați-vă că aveți un spațiu de depozitare adecvat. În plus, evitați piesele masive de mobilier pentru exterior deoarece acestea se vor necesita un efort suplimentar pentru mutare și depozitare. O depozitare corespunzătoare contribuie și la durata de viață și exploatare a mobilierului.

4. Culorile. Mobilierul de terasă lasă loc pentru creativitate deoarece nu impune nuanțe neutre de lemn. Finisajele colorate sunt recomandate pentru a da o notă specială întregii terase.

5. Investiți în calitate. Nu în ultimul rând, investiți în piese de mobilier de calitate dacă doriți un aspect impecabil și de durată al terasei dumneavoastră. Materialele de calitate inferioară se degradează sub acțiunea razelor de soare și a umezelii și își pierd repede acel aspect proaspăt. Documentați-vă foarte bine înainte de achiziție!